Uncategorized

Verwacht in oktober

Ja, ik weet het. Ik heb nog een hele kast vol met boeken die ik moet lezen. Ik kan nog bijna een jaar vooruit, op voorwaarde dat ik 200 boeken per jaar blijf lezen. En toch kan ik het niet laten om nieuwe boeken aan mijn boekenkast toe te voegen. Ook in oktober komen er weer een aantal boeken uit waar ik heel erg naar uit kijk!

download

Laten we beginnen met de allerbelangrijkste: KINGDOM OF ASH! Het laatste deel (nou ja, we zullen zien) in de Glazen Troon serie komt deze maand eindelijk uit. Het belooft een heel dik boek te worden waarin alle karakters en verhaallijnen samen gaan komen. Ik ben zelf vooral benieuwd of Sarah J. Maas het aan gaat durven om geliefde karakters van haar te laten sneuvelen, ik vrees van niet, maar ik hoop dat ik ongelijk heb!

download (1)

Eindelijk komt daarnaast ook de Nederlandse vertaling van Legendary van Stephanie Garber uit! Ik heb Caraval met ongelooflijk veel plezier gelezen en ik kan niet wachten op het tweede deel! Hij staat in elk geval al voorbesteld in de boekwinkel en uiteraard mag je een recensie verwachten zodra ik er eens lekker voor ben gaan zitten.

9200000095273828

Deze maand komt ook het boek Lightyears van Kass Morgan uit en hoewel het niet persé klinkt als een boek voor mij, klinkt het wel als een echte guilty pleasure. Een space opera in zijn volle glorie met liefde, intriges, verraad, geroddel en nog meer dingen waar ik normaal niet zoveel van moet hebben, maar waar ik in dit geval heel veel zin in heb.

y648

Daarnaast komt het boek What if it’s us? van Becky Albertalli en Adam Silvera uit. En hoewel ik normaal gesproken geen contemporary lees, en daar al helemaal niet gelukkig van word, ben ik wel heel benieuwd naar dit boek! Zowel Becky als Adam wisten me al eerder te bekoren, dus wellicht is dit een contemporary die ik WEL leuk vind.

38720939

Nog een contemporary waar ik heel erg naar uit kijk is A very large expanse of sea van Tahereh Mafi. De kritieken zijn, voor zover ik gelezen heb, ongelooflijk goed en Mafi heeft een prachtige schrijfstijl waar ik sowieso heel erg van hou. Het onderwerp, het leven van een moslimtiener na 9/11 klinkt daarnaast ook nog eens heel interessant EN belangrijk!

Een aantal andere boeken die ik wellicht niet meteen ga kopen of lezen, maar waar ik wel heel benieuwd naar ben: An assassin’s guide to love and treason, muse of nightmares en shadow of the fox. Ook komt deze maand the boneless mercies officieel uit, een boek dat ik al als ARC heb mogen lezen.

En, wat staat er op jouw verlanglijstje in oktober?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s