aanraders, boeken, bookish talk

Boekhaul LeesCafé 2.0 in Venray

Iets meer dan een jaar geleden zijn Sharon en ik al eens samen naar het LeesCafé geweest. Dit weekend was Sharon er weer en gingen we dus weer naar het St. Anna Park. Het LeesCafé heeft ondertussen een nieuwe plek gekregen, maar het idee is nog helemaal hetzelfde.

IMG_2639

Het LeesCafé is een ontmoetingsplek en een boekenparadijs in één. Er staan kasten vol met boeken, in verschillende talen en verschillende genres. Er is echt voor iedereen wel iets te vinden. En het allerleukste? Je mag ze gratis meer naar huis nemen zonder verplichtingen! Je hoeft dus geen boeken in te ruilen, je hoeft ze niet terug te brengen, je hoeft helemaal niks.

Uiteraard vinden ze het wel heel fijn als je boeken die je weg wilt doen bij ze langs komt brengen of als je een bakje koffie of thee neemt of een vrijwillige bijdrage achterlaat. En een gezellig praatje maken slaan ze natuurlijk ook nooit af!

En Sharon en ik zijn in elk geval alweer niet voor niks geweest:

Het boek Een Zomerzotheid las ik als kind, uit de boekenkast van mijn moeder. Toen ik dit boek zag staan moest ik het dan ook meenemen, zeker omdat dit een hele mooie editie is. En ook deze schattige edities van Peter Pan, met daarin ook het tweede deel dat ik nooit gelezen heb, en Grimm’s Fairy Tales kon ik gewoon niet laten staan. Zijn de illustraties niet ongelooflijk lief? En uiteraard kan ik een editie van Alice in Wonderland ook niet achterlaten. Deze komt bij de verzameling!

Toen ik het boek De Ontvoerde Prinses zag wist ik gelijk dat ik het mee wilde nemen. Dit zou zomaar iets voor mij kunnen zijn, net als De Tovenaar op het Witte Paard. Ik verwacht van allebei niet iets heel hoogstaands, maar ik verwacht wel leuke en vermakelijk boeken en je weet nooit wanneer ik daar zin in heb. Van Holly Bourne nam ik daarnaast And a Happy New Year mee. Het is deel 3,5 in een serie, dus misschien moet ik eerst maar eens op zoek naar die eerste 3 delen, maar het ziet er wel mooi uit.

En hoewel ik zelf de film Breakfast at Tiffany’s nooit gezien heb, ben ik natuurlijk wel heel benieuwd naar het verhaal. Het is zo’n inspiratie voor zoveel jonge dames. Ik ga het nu dus zelf kunnen ontdekken. Sharon drukte me daarnaast The Romance Reader in mijn handen en dat lijkt een iets zwaarder boek te zijn met wat meer maatschappelijke thema’s, maar het klinkt wel heel interessant.

En dan heb ik nog een heleboel boeken toch maar niet meegenomen! Er was gewoon te veel moois. Veel boeken die herinneringen opriepen uiteraard, maar ook gewoon heel veel boeken waar ik nog nooit van heb gehoord.

En het leuke van het LeesCafé, ik weet zeker dat ik als de volgende keer ga er weer bijna allemaal nieuwe boeken gaan staan!

Wil je ook naar het LeesCafé? Het LeesCafé kan je vinden op het St. Anna terrein in Venray en is op dinsdag, woensdag (nieuw!) en donderdag open van 14.00 tot 16.00 uur en op zondag van 13.00 tot 16.00 uur.

2 gedachten over “Boekhaul LeesCafé 2.0 in Venray”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s