aanraders, boeken, bookish talk, dagboek

Wat maakt een jaar…(31)

Maandag 6 januari

Ik heb vannacht ongelooflijk goed geslapen en toch voel ik me niet uitgerust. Gelukkig krijg ik op kantoor wel veel gedaan. Ik begin met een cursusochtend, die supergoed gaat en daarna werk ik mijn mailboxen bij. Er komen wat grote projecten aan deze week dus alles moet bij zijn. ’s Avonds doe ik niet zoveel meer. Ik lees wat, hang wat rond op internet en ga uiteindelijk om 9 uur naar bed.

Dinsdag 7 januari

En de afgelopen nacht was iets minder goed. Ik ben lang onrustig geweest en neem dat gevoel mee de dag in. Gelukkig krijg ik wel gewoon veel gedaan, want we hebben echt veel werk liggen dat gedaan moet worden. Onderweg naar huis verlies ik mezelf echter heerlijk en volledig in mijn boek en ik lees thuis dus nog even door, dusdanig dat ik de tijd helemaal vergeet. Snel eten en naar bed dus!

Woensdag 8 januari

Hoewel mijn slapen nog niet je van het was, was het wel weer beter dan de nacht ervoor. En op kantoor hadden we ongelooflijk veel te doen waar ik echt een hele dag mee bezig ben geweest. Ik vind het ook altijd leuk slimmigheidjes te bedenken, maar helaas werkte het niet helemaal. Volgende week weer een stapel werk dus. ’s Avonds schrijf ik wat en klets ik wat en ga ik op tijd weer naar bed.

Donderdag 9 januari

Ik begin de dag met mijn 3-maandelijks bezoekje aan de huisarts waar ik binnen 3 minuten weer buiten sta. Daarna heb ik ook nog een controle bij de tandarts. Ik heb een probleemgebit, maar dit keer was alles helemaal goed! Het 6 minuten poetsen per keer betaalt dus uit. De rest van de dag lees ik wat en hang ik wat. Ik ben wat moe dus zodra de inschrijving voor de review copy die ik wil hebben online staat ga ik naar bed.

Vrijdag 10 januari

En toen lag ik vanaf kwart voor 4 naar het plafond te staren. Maar goed. Gelukkig kon ik wel lekker werken. Er was veel te doen, maar ook weer niet te veel, waar ik altijd blij van word. ’s Avonds thuis heb ik nog even mijn boek uitgelezen, wat updates geplaatst op social media en verder een beetje doelloos op internet rondgehangen. En daarna was het op tijd weer bedtijd.

Zaterdag 11 januari

Ik start rustig op en ga dan naar Eindhoven waar ik met Sharon heb afgesproken. We gaan uiteraard naar de Van Pierre en naar de Boekenberg en we genieten van een lekkere tosti lunch. Daarna gaan we naar Venray waar we lekker Shoarma gaan eten en ’s avonds gezellig wie is de mol kijken en heel veel kletsen voor het alweer tijd is om te gaan slapen.

Zondag 12 januari

We hebben afgesproken allebei lekker rustig op te starten en daarna lekker met croissantjes te ontbijten. Daarna ruimen we alles weer op, zodat ik dat niet alleen hoef te doen, en we maken ons klaar om samen naar het LeesCafe te gaan. Daar hangen we bijna twee uur rond en na nog wat kletsen halen we frietjes en gaat Sharon weer naar huis. Ik was nog wat, lees nog wat en ga dan op tijd weer mijn bed in.

Gelezen

Op maandag begin ik aan Living Lime een review Reverse Harem boek. Het leest als een trein, maar toch krijg ik het maandag niet meer uit. Op dinsdag lukt me dat echter wel. Het is een heel tof verhaal, maar de karakters pakken me nog niet helemaal, net als hun chemistry. De wereld en het mysterie zijn echter zo leuk, dat me dat niet eens zo heel veel deert. En daarnaast heb ik met Wrathful Wonderland daarna het perfecte boek in handen. Het plot, de wereld, de personages, ik vind het allemaal zo ongelooflijk leuk en ik verlies mezelf helemaal in het verhaal, de politieke intrige en de enorm spannende ontknoping.

Op woensdag pak ik een kort boek zodat ik ’s avonds tijd heb om wat te kletsen online. Ik lees Rapunzel Untamed en ik moet zeggen dat ik het echt een heel tof verhaal vond. Er zitten wat toffe plotwendingen in en ik hou ook wel van de ietwat trage opbouw van de relaties. Ik ben benieuwd naar het volgende deel. Donderdag lees ik De Royals – Verraad en hoewel ik het best een leuke read vond, ga ik de rest van de serie denk ik niet oppakken. Er zijn boeken op de markt die me dit kunnen bieden met nog net een beetje meer plot en mysterie, dus die lees ik dan liever. Het is overigens wel eeuwig zonde dat dit geen Reverse Harem is geworden.

Ik begin vrijdag meteen in Throne of Swans wat overduidelijk een boek voor mij is. Politiek, romantiek, een hele toffe originele wereld waar de mensen in vogels kunnen veranderen en een sprookjesachtige sfeer. Ik kan nu al niet meer wachten op deel 2. Op zaterdagochtend lees ik The Mars Diaries een kort boekje met 3 Novella’s erin. Ik vind ze heel emotioneel en goed gelukt, zeker voor korte verhalen. De sfeer en de gevoelens komt zo goed tot hun recht. Daarna begin ik in de bus aan Love, Tink en dat boek lees ik uiteindelijk zondag uit. Het is een keischattig boekje over een puber Tinkerbell verliefd op Peter Pan. Niet hoogstaand of bijzonder, maar wel gewoon heel vermakelijk en perfect om zo lekker tussendoor te lezen.

Nieuwe Boeken

Op donderdag kan ik Throne of Swans en A Princess of Wind and Wave op bij het ophaalpunt. Op vrijdag krijg ik het bericht dat ik het e-boek van Osnadurtha Academy gewonnen heb. Ik ben ongelooflijk benieuwd! Op zaterdag koop ik zowaar geen boeken en op zondag haal ik 9 gratis boeken in het leescafe. Vind ik ze niks, breng ik ze gewoon weer terug!

Ik heb deze week dus 7 boeken gelezen en voeg 10 boeken (want de andere boeken heb ik al eens gelezen) aan mijn TBR toe. Dus mijn leeslijst is met 3 boeken gegroeid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s