boeken, bookish talk, dagboek

Wat maakt een jaar…(32)

Maandag 13 januari

Ik ben nog niet uitgerust als de wekker gaat, maar de werkdag vliegt echt als een razende voorbij. Allereerst heb ik ’s ochtends weer cursus, wat niet zo lekker gaat als anders, maar alsnog wel lekker. ’s Middags heb ik een gesprek met onze nieuwe financieel directeur over wat ik binnen ons bedrijf allemaal doe en wie ik ben. Nuttig en gezellig. ’s Avonds klets ik wat en blog ik wat en duik ik op tijd mijn bed weer in.

Dinsdag 14 januari

Ik lig een hele nacht te draaien en te dromen en word dan ook alles behalve uitgeslapen wakker. Op het werk merken ze dat ook, ondanks dat ik gewoon mijn werk heb gedaan. En aangezien ik nog wat overuren had staan, ben ik nu morgen een extra dagje vrij. Ik zorg dus dat alles wat af is af moet zijn en ga dan naar huis. Daar lees ik wat en dan ga ik op tijd naar bed om eens goed bij te slapen.

IMG_2488

Woensdag 15 januari

Ik gun mezelf vandaag de luxe om helemaal niks te doen en echt heel rustig aan te doen. Ik slaap ’s ochtends lekker uit, doe daarna wat boodschappen en ga daarna op mijn gemakje lezen. Verder doe ik even helemaal niks. Ook niet bloggen en ook niet echt koken. Ik ga ’s avonds ook weer op tijd naar bed in de hoop dat ik nog zo’n lekker nachtje kan maken.

Donderdag 16 januari

En het is echt helemaal luxe dat ik vandaag nog zo’n dagje mag hebben. Weer slaap ik allereerst heel lekker uit, daarna geniet ik van een lekker lang warm bad en lees ik weer wat. Verder gun ik het mezelf om gewoon heel lekker niks te doen. Daar is deze dag voor bedoeld. De boekclub ’s avonds sla ik over zodat ik weer vroeg naar bed kan in de hoop dat ik vrijdag dan ook weer een beetje fit ben.

Vrijdag 17 januari

De wekker valt vanochtend een beetje tegen en echt lekker geslapen heb ik ook niet, maar gelukkig is het op het werk wel gezellig en kan ik lekker werken. Ik heb genoeg te doen om me heerlijk mee bezig te houden, maar niet zoveel dat ik niet weet hoe ik het allemaal gedaan moet krijgen. Thuis lees ik nog wat, kijk ik naar Legacies en hang ik wat rond op internet voor het bedtijd is.

Zaterdag 18 januari

Hoewel het niet echt uitslapen is, word ik wel lekker relatief laat wakker. Ik lees wat en ga daarna naar de Zumba. Nadat ik een pakje opgehaald heb bij de buren doe ik boodschappen en de rest van de dag doe ik rustig aan. Ik lees wat, kijk Beautiful Creatures en Wie is de Mol en ik maak wat huiswerk. Ik ontstop ook het bad en daar geniet ik ’s avonds voor het naar bed gaan nog eens extra van.

Zondag 19 januari

Ik heb vandaag voor de zekerheid een wekker gezet en die had ik bijna nodig. Ik kan nog net een hoofdstuk lezen voor de tweede aflevering van #likeme begint. De rest van de dag lees ik, maak ik wat huiswerk en hang ik wat rond op het internet. Ik probeer het weer heel rustig aan te doen en goed op mezelf te passen. Ik heb het nodig. Na een lekker warm bad ga ik op tijd weer naar bed.

Gelezen

Op maandag lees ik het heerlijke Succubus Bargain, een boek waarvan ik het eerste hoofdstuk als teaser had gelezen en dat ik gratis op Amazon kon downloaden een poos terug. De leading lady van dit verhaal is ongelooflijk tof, een tikkie impulsief, maar vooral heel gezellig en ook ondernemend. En ze is daarnaast een Succubus die niet van seks houdt. Op dinsdag lees ik een compleet ander boek: Wit Konijn/Rode Wolf en het maakt de torenhoge verwachtingen helemaal waar. Dit boek is echt een overweldigende en verslavende achtbaan. Ik kan de wiskunde erin heel goed volgen en ik ben helemaal fan van het einde, dat er bijna voor zorgt dat je meteen weer opnieuw begint met lezen om te zien of je nieuwe aanwijzingen ontdekt.

Op mijn vrije woensdag pak ik heerlijk Wanton Wonderland op en wat vond ik dit een heerlijk slot van een heerlijke serie. De mannen in deze boeken zijn gewoon om verliefd op te worden, Lyssa is een geweldig karakter om van te houden en deze politieke versie van Wonderland kan ik heel erg waarderen. En ook op donderdag lees ik het slot van een trilogie, namelijk The Faerie War en ik heb echt gewoon een heel boek mijn adem ingehouden. Alles komt ongelooflijk mooi samen en alle elementen die we vooraf hebben gezien zijn belangrijk. En daarnaast bevat dit boek een ship dat ik echt heel erg shipte en dat doe ik helemaal niet zo snel.

img_2629

En op vrijdag kan in EINDELIJK Pack Ivory Emerald lezen. Ik heb Zara en haar mannen echt zo gemist en dit boek heeft echt alles: een hele toffe wereld en mythologie, politiek, hele toffe en hele verschillende mannen, goedgeschreven seks-scenes, doodnormale mensendingen die niet gaan vervelen en hele toffe plottwists waardoor ik vergat adem te halen. Het boek van zaterdag Origin ligt me wat minder. Ik kan me maar niet verbinden met Kat en Daemon, hoewel ik de wereld en mythologie best leuk vind. Ik snap gewoon niet waarom ze doen wat ze doen en hoe moeilijk het kan zijn om af en toe na te denken voor je iets doet. Dat zou zoveel problemen voorkomen.

Op zondag pak ik een boek uit de kast dat er echt al heel lang in staat: Trial By Fire en wat heb ik een spijt dat ik het boek niet eerder heb opgepakt! Alleen de world building van dit boek is al geweldig (sci-fi combineren met heksen EN een wereld helemaal anders dan de onze!) en dan zijn er nog de karakters, die stuk voor stuk interessant en gelaagd zijn. Ik ga het tweede deel snel oppakken, want ik ben benieuwd hoe het verder gaat.

Nieuwe boeken

Op donderdag kan ik EINDELIJK Pack Ivory Emerald ophalen. Op vrijdag krijg ik te horen dat ik het boek Tate’s Tale gewonnen heb in een facebook groep. Op zaterdag kan ik bij de buren het pakje van Dutch Venture Publishing ophalen met daarin Blijf Bij Mij en Het Verdronken Land voor de aankomende blogtours!

Ik heb dus 7 boeken gelezen en 4 boeken aan mijn groeiende collectie toegevoegd. Mijn TBR is dus weer met 3 boeken afgenomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s