boeken, bookish talk, persoonlijk

Ik, de boekblogger

Ik heb deze vragenlijst al heel lang geleden gezien bij Annemieke. Ik wilde hem vorig jaar op mijn verjaardag al posten, maar zoals je wellicht gemerkt hebt, is dat dus niet gelukt. Maar, wat in het vat zit verzuurt niet. Vandaag, 21 november, ben ik weer jarig en dit keer dacht ik WEL op tijd aan deze vragenlijst!

Author you’ve read the most books by

Ik denk dat het Melanie Cellier is. Zij heeft ongelooflijk veel boeken geschreven en ik heb ze ook echt allemaal gelezen. Er zijn wel meer indie auteurs met veel boeken, maar daar loop ik nog wel wat achter op hun repertoire.

Best sequel ever

Wow, wat een vraag! Dat moet A Court of Mist and Fury zijn. Ik was tijdens het lezen van Hof van Doorns en Rozen bijna gestopt, maar het tweede deel overtrof het eerste op alle fronten!

Currently reading

Ik heb ervoor gezorgd dat ik gisteravond het laatste Enola Holmes boek nog uitgelezen heb, zodat ik vandaag niks meer om te lezen heb. Maar grote kans dat ik ergens tussendoor nog een korte Laura Greenwood wegwerk.

Drink of choice whilst reading

Ik drink eigenlijk altijd aanmaaklimonade frambozensmaak van de Albert Heijn. Behalve op werkdagen, op werkdagen drink ik echt alleen water. Iets met Corona kilo’s.

E-reader or physical book

Ik heb nog altijd het liefst een echt boek in mijn handen, maar ik ben afgelopen jaar wel van de e-reader gaan houden.

Fictional character you would probably have dated in school

Ik ben even aan het nadenken wat ik zoal las op de middelbare school. Echte young adults waren er toen namelijk nog niet. Maar ik kan me een hele leuke jongen herinneren uit de serie Fearless? Die vond ik toen wel leuk geloof ik!

Glad you gave this book a chance

Rood, Wit en Koninklijk Blauw. Ik heb echt een haat-liefde verhoudingen met romantische contemporary boeken en dit kon dan ook vriezen of dooien, maar o, wat was dit geweldig!

Hidden Gem

Ik hoor eigenlijk zelden of nooit mensen praten over A.G. Howard en dan met name het boek Stain. Dat was zo ongelooflijk goed! En vooral heel erg mooi!

Important moment in your reading life

Lezen is voor mij zo onlosmakelijk met mezelf verbonden dat ik het lastig vind om deze vraag te beantwoorden. Het eerste boek waar ik een nacht slaap voor gelaten heb (de zwarte spiegel)? Of wellicht het moment dat ik het reverse harem genre ontdekte en besefte dat ik dat al die jaren gemist had?

Just finished

Ik heb gisteravond The Gypsy Goodbye, het zesde en laatste Enola Holmes boek gelezen. En heel verrassend tranen met tuiten gehuild!

Kinds of books you won’t read

Ik lees veel, ik zeg ook eigenlijk nooit nooit, maar ik ben geen fan van misdaadthrillers. Ik krijg er nachtmerries van. Die zal ik dus niet snel oppakken.

Longest book you’ve read

Qua aantal pagina’s? Ik denk dat het Kingdom of Ash is (aangezien de Game of Thrones boeken opgesplitst waren in twee boeken). Als het gaat om het langst over gedaan, ondanks dat het wel een mooi boek was, dan is het The Queens of Innis Lear. Hele kleine letters en Shakespeariaans Engels. Dat schoot niet op.

Major book hangover

Wintersong. Ik weet niet of het echt een kater was, maar ik heb nog een uur zitten huilen omdat het verhaal me zo diep geraakt had.

Number of bookcases you own

Zeg maar 2,5 hier in de woonkamer. 4 in de slaapkamer en dan nog 8 in de leeskamer.

One book you’ve reread lots

Ik herlees heel weinig, ik ontdek namelijk veel liever nieuwe verhalen, maar ik herlees regelmatig stukken van de Edelsteentrilogie van Kerstin Gier. Die vind ik zo leuk!

Preferred place to read

Mijn bed of mijn luie stoelen in de woonkamer of leeskamer.

Quote that inspires you/gives you all the feels from a book you’ve read

Ik heb hier vorige week een hele post over geschreven! Daar benoem ik een aantal hele persoonlijke quotes!

Reading regret

Ik denk voornamelijk dat ik op de middelbare school bij Engels niet net iets meer mijn best heb gedaan om meer Engels te gaan lezen, zodat het niet nog 10 jaar zou duren voor ik de Engelse markt kon ontdekken!

Series you started and need to finish (all books are out)

Wow, dat zijn er nogal wat hoor! Sowieso de Lady Sherlock serie, die staat nog voor dit jaar op het programma. Daarnaast ook Soul of Stars! En dan nog een hoop andere series…

Three all-time favourite books

The Nevermore Bookshop Mysteries, de Wintersong duologie en de Splintered Serie.

Unapologetic fangirl for

Jongensachtige jongemannen met een arrogantie-issue en regelmatig ook nog een adelijke titel.

Very excited for this release more than all the others

Het mooie is, dat ik op dit moment even geen release kan bedenken! Heel veel van mijn most wanted zijn dit jaar uitgekomen. Het vervolg op Kingdom of the Wicked, denk ik?

Worst bookish habit

Heel veel boeken kopen, er ook heel veel lezen, maar altijd die paar boeken hebben die vervolgens toch nog jaren in de kast blijven staan.

X marks the spot: Start at the top left of your bookshelf and pick the 27th book

The Princess Pact van Melanie Cellier

Your latest purchase

Ik heb gisteren de Amber in the Ashes boxset van Fairyloot gekocht! Ik heb het eerste deel ook op een kerstverlanglijst staan, maar ik kon deze set niet door mijn vingers laten glippen.

Zzz-snatcher book (Last book that kept you up way late)

Ik las tot een paar jaar geleden altijd voor het slapen gaan nog 50 pagina’s en ik kan me herinneren dat tijdens het lezen van de Throne of Glass serie dat er regelmatig meer waren. Tegenwoordig lees ik niet meer na 9 uur ’s avonds zodat ik beter slaap, vroeger slaap en wat minder met mijn boek bezig ben tijdens mijn dromen.

2 gedachten over “Ik, de boekblogger”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s