aanraders, boeken, bookish talk, Indie Auteur in de Spotlight, recensies

Blogtour: De Nachtwachters (De Nieuwe Wereld #2) – Bernadette Lugies

Normaal gesproken zeg ik nooit toe deel te nemen aan een blogtour voor een vervolg als ik het eerste boek nog niet gelezen heb. In dit geval durfde ik het wel aan. Ik had het boek al een tijdje in mijn kast staan en ik hou wel van een dystopie, dus ik vertrouwde erop dat het wel goed zou zitten. En dat zat het ook. Ik vond het eerste deel heel tof en ik was dan ook blij dat ik bijna meteen door kon met het tweede deel!

In het eerste deel zaten nog wel wat spelfoutjes, maar in het tweede deel heb ik er maar een bewust opgemerkt! Daar was ik erg blij mee, want een goed verhaal verdient een goede redactie en een goed verhaal is dit zeker. Dat komt met name door het beeld van de wereld dat Lugies weet te schetsen. In dit boek krijgen we behoorlijk wat uitleg over het hoe en waarom en het vervelende is dat we er rechtstreeks op af lijken te stevenen in het hier en nu…

De wereld die Lugies beschrijft is sowieso bijna ongemakkelijk realistisch. Hoewel heel veel dingen die in deze wereld gebeuren tegen de wet zijn in de onze, is het met de huidige steeds verhardende maatschappij niet moeilijk voor te stellen dat dit is wat onze maatschappij wordt als de huidige wereldorde van de ene op de andere dag verdwijnt. En dat is het hoofdkenmerk van een goed geschreven dystopie.

Het plot van dit boek is eigenlijk vrij simpel, maar daardoor krijgt niet alleen de wereld de kans om onder onze huid te kruipen, maar ook de personages doen dat. Lugies heeft hele toffe karakters geschreven die heel levensecht aanvoelen. Ze zijn niet altijd leuk en niet altijd perfect, maar daardoor voelen ze wel heel realistisch aan. En ook al zijn hun keuzes niet altijd de mijne, ik snap wel altijd waarom ze doen wat ze doen.

Ik hoop dat Lugies meer boeken in deze wereld wil schrijven! Ik ben wel benieuwd hoe het verhaal van Anna nu verder gaat, om maar een voorbeeld te noemen!

Advertentie

Een gedachte over “Blogtour: De Nachtwachters (De Nieuwe Wereld #2) – Bernadette Lugies”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s