aanraders, boeken, bookish talk, Dutch Venture Publishing, recensies

Blogtour: Wolventijd – Lysander Mazee

Toen ik op mijn dertiende de Griekse mythologie ontdekte, dook ik er helemaal in. Ik las alle verhalen, alle versies en genoot daar met volle teugen van. Nu heb ik spijt dat ik nooit verder gekeken heb. Met name dat ik nooit naar de Noorse mythologie en cultuur gekeken heb, een cultuur die ook in Nederland echt onderdeel van het dagelijks leven moet zijn geweest. Dat was alleen al reden genoeg dit boek op te pakken.

Wat is die Noorse cultuur ongelooflijk levendig en realistisch neergezet! Door de aard van het verhaal krijgen we af en toe wat uitleg, maar het grootste deel van de cultuur, de gewoontes en gebruiken krijgen we gewoon te zien omdat onze hoofdrolspelers volop mee moet draaien. Ze moeten werken, ze moeten trainen, ze moeten deelnemen aan rituelen en ze maken zelfs kennis met de magie.

Hoewel het plot een echt doel mist om naartoe te werken, is het einde van het verhaal en de manier waarop het verhaal verloopt wel heel bevredigend. Soms gaat het niet zozeer om het bereiken van een concreet doel of het veranderen van de geschiedenis. Soms gaat het om wat de karakters onderweg leren en wie ze worden na alles wat ze meemaken. Dit is overduidelijk zo’n verhaal.

En onze hoofdpersoon Auke maakt een enorme ontwikkeling door en het voelt bijna als een eer dat wij daarbij mogen zijn en die ontwikkeling met hem mogen doormaken. Het is niet makkelijk om als man, ooit geboren in het verkeerde lichaam, in een maatschappij te belanden zonder de benodigde medicatie en acceptatie. En door zijn geworstel is hij wijzer geworden, maar ik heb ook weer heel wat geleerd over en van hem.

Dankjewel Lysander dat je ons meegenomen hebt op deze reis! En dankjewel Dutch Venture Publishing om dit soort verhalen een kans te geven!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s