aanraders, boeken, bookish talk, Dutch Venture Publishing, recensies

Blogtour: De Torenclub en het Mysterie van de Maya’s – Marianne van der Wal

Over het algemeen lees ik Young Adults. Tegenwoordig ook steeds meer New Adults of zelfs Reverse Harems. Maar af en toe maak ik graag een uitstapje naar de Middle Grade boeken. Want wat Middle Grade boeken anders maakt, is dat de mogelijkheden om avonturen te beleven in Middle Grades echt eindeloos zijn! Toen ik de kans kreeg mee te doen aan deze blogtour aarzelde ik dan ook geen moment.

Dit boek is vanaf de allereerste bladzijde spannend en avontuurlijk. Er gebeurt constant wat en de karakters strompelen van de ene gevaarlijke of intrigerende situatie naar de andere. Als lezer krijg je nauwelijks de tijd om echt adem te halen, maar dat betekent ook dat je als lezer geen tijd krijgt om je te vervelen. Met name kinderen zullen heel snel verslaafd raken aan dit boek.

Dat komt ook deels door de toffe setting van het verhaal. Ik weet persoonlijk niet zoveel over de Maya cultuur, maar ik vond het enorm tof om er zoveel over te lezen en om samen met de kinderen op ontdekkingsreis te gaan. We leerden Goden kennen, in zowel hun menselijke als hun dierlijke gedaantes, en we bezochten bijzondere tempels waar een behoorlijke vleug magie nog altijd voelbaar is.

Omdat de nadruk van dit boek echt op het avontuur en de setting ligt, is er wat minder ruimte voor de echte emoties. Hoewel er wel degelijk ook persoonlijke gebeurtenissen zijn en hoewel ook duidelijk is dat de kinderen angsten moeten overwinnen, groeien de karakters gedurende het verhaal niet echt. Maar, daardoor kun je dit deel wel heel makkelijk los lezen van het vorige.

Als je kinderen hebt die wel zin hebben in een spannend en magisch avontuur, of als je zelf zo’n reis wel ziet zitten, is dit het perfecte boek om vanuit je luie stoel een bijzondere plek te ontdekken.

Een gedachte over “Blogtour: De Torenclub en het Mysterie van de Maya’s – Marianne van der Wal”

Plaats een reactie